Hankasalmi Asuminen ja ympäristö Vesihuolto Ilmoita vesimittarilukema

Ilmoita vesimittarilukema

Vesimittarin lukema kertoo talouden vedenkulutuksesta. Asiakkaanamme saat vesimittarin luentapyynnön kerran vuodessa. Ilmoittamalla vesimittarinlukeman vuosittain, varmistatte laskutuksen perustuvan todelliseen kulutukseenne. Vesimittarin lukeman ilmoittaminen Kulutus-Web-palvelussa   kulutusweb

Kulutuspisteen numero: Mittarin numero:

Kulutus-Web-palveluun kirjaudutaan kahdella tunnuksella: kulutuspisteen numerolla ja mittarin numerolla. Tunnukset löytyvät vesilaskusta tai vesimittarin luentakortista. Kun vesimittari vaihdetaan, vaihtuu myös mittarin numero. Mittarin numero on nähtävissä myös vesimittarin kiristysrenkaasta.    Vesimittarista luetaan ainoastaan mustat numerot eli täydet kuutiot, punaisia numeroita (mikäli niitä mittarissa on) ei ilmoiteta mittarin luennassa. Verratkaa lukeman suuruutta edelliseen ilmoittamaanne lukemaan.
 
Muista tarkkailla vesimittariasi  

Vesimittaria on syytä tarkkailla myös lukemapyyntöjen välisenä aikana, sillä esimerkiksi piilovuodot voi selvittää seuraamalla kiinteistön vesimittaria. Jos vesimittari pyörii, eikä kiinteistössä ole vedenkäyttöä tarkkailuhetkellä, voi kyseessä olla vesijohtovuoto.

Vesimittarin tulee sijaita paikassa, jossa se on helposti asennettavissa, luettavissa, huollettavissa ja vaihdettavissa. Se on suojattava jäätymiseltä, kuumuudelta sekä muilta vahingollisilta vaikutuksilta. Huomioithan, että vesimittari voi myös ”hikoilla” voimakkaasti kesäaikaan, ellei vesimittaritilan tuuletuksesta ole huolehdittu.

Vesimittarin ja -tilan kunto on hyvä tarkastaa vähintään kerran vuodessa, esim. mittariluennan yhteydessä. Samassa yhteydessä on hyvä käyttää mittarin molemmin puolin olevia sulkuventtiileitä kiinni- ja auki-asentoihin. Käyttämätön venttiili jumiutuu ajan kuluessa ja jos venttiilit ovat jumissa vesimittarin vaihdon yhteydessä, ei mittaria voida vaihtaa ennen mittariventtiilien uusintaa. Asiakkaan tulee itse tarvittaessa huolehtia venttiilien uusimisesta omalla kustannuksellaan.