Hankasalmi Kulttuuri, liikunta ja nuoret Kirjasto Tilat ja palvelut


Kuntosalin käyttöoikeus

Pääkirjastosta voit ostaa kirkonkylällä, monitoimitalolla sijaitsevan kuntosalin käyttöoikeutta joko kausittain (avaimenperätunniste) tai kertakäynteinä (PIN-koodi). Käytössäsi on myös verkkokauppa. Lisätietoa liikuntapalveluiden sivulta.


Lainattavat esineet

Perinteisen kirjastoaineiston lisäksi kirjasto tarjoaa kotilainaksi erilaisia esineitä peleistä liikuntavälineisiin. Lainattavana on mm. energiankulutusmittareita, frisbeegolfkiekkoja, kahvakuulia, kamerajalustoja, kirjastokasseja, lautapelejä, lumikenkiä, videokameroita, voimatankoja ja ukuleleja. Esineiden laina-aika vaihtelee kolmesta vuorokaudesta neljään viikkoon. Kysy tarkemmin esineiden saatavuudesta ja lainaamisesta suoraan kirjastosta.


Lukudiplomi

Hankasalmen kirjaston kautta voi suorittaa Keski-kirjastojen yhteistä Lukemalla lentoon! -lukudiplomia.


Näyttelyt

Pääkirjastossa järjestetään kuukausittain vaihtuvia näyttelyitä. Tarjolla on sekä ripustus- että vitriinitilaa. Näyttelyn järjestäminen on maksutonta. Haluaisitko sinä järjestää näyttelyn? Ota yhteyttä kirjastoon!


Omatoimikirjasto

Aseman kirjasto toimii myös omatoimikirjastona. Omatoimiajan puitteissa kirjastoon pääsee kirjastokortilla ja siihen liitetyllä PIN-koodilla. Omatoimikirjastoa voivat käyttää kaikki Keski-kirjastojen voimassaolevan kirjastokortin haltijat, kunhan heillä on korttiinsa liitettynä PIN-koodi. Koodin taas saa käymällä henkilökohtaisesti minkä tahansa Keski-kirjaston asiakaspalvelupisteellä ja todistamalla henkilöllisyytensä. Omatoimikirjaston ikäraja on 15 vuotta. Sitä nuoremmat voivat saada pääsyn omatoimikirjastoon huoltajan luvalla. Alle 15-vuotiaiden rekisteröinti omatoimikirjaston käyttäjiksi onnistuu ainoastaan Hankasalmen kirjastopisteissä.


Tietokoneet ja kopiointi

Pääkirjastossa ja Aseman kirjastossa on käytettävissäsi tietokoneita ja langaton verkkoyhteys sekä mahdollisuus tulostamiseen ja kopiointiin (maksullista).


Varattavat tilat

Pääkirjastossa on varattavissa hyvin varusteltu kokoustila Saaran huone ja rento, avoin Vinkkeli-parvi pienimuotoisemmille tapaamisille. Tilojen varaaminen on maksutonta (voittoa tavoittelemattomaan toimintaan). Kirjaston kautta voit varata myös kirkonkylän Hiihtomaassa sijaitsevaa kotaa (hiihtokauden ulkopuolella), Seniorituvan kokoustilaa sekä Aseman Kulttuurikellarin tiloja.

Saaran huone

Varattava kokous-/monitoimitila.

Monitoimitilaa voit varata käytettäväksi kirjaston aukioloaikoina. Varaaminen on voittoa tavoittelemattomaan toimintaan maksutonta. Tilassa on istumapaikat ja pöytätilaa 8–15 henkilölle ja teknistä laitteistoa, mm. videotykki ja suuri näyttö.

Tekstiililattian vuoksi tilassa on vältettävä ulkokenkien käyttöä ja ruoka- ja juomatarjoilua.

Vinkkeli-parvi

Pääkirjaston parvi on avoin, rento tila pienimuotoisten kokousten tai tapaamisten järjestämiseen. Vinkkeli on myös nuorten ja koululaisten suosima oleskelutila. Parvea voit varata maksutta voittoa tavoittelemattomaan toimintaan pääkirjaston kautta.