Hankasalmi Kasvatus ja koulutus Hankasalmen lukio Lukio-opiskelu

Lukio-opiskelu

Tervetuloa Hankasalmen lukioon!

Lukio-opintojen kautta hankittu laaja yleissivistys ja ylioppilastutkinto antavat hyvän pohjan jatko-opintoihin yliopistoissa, ammattikorkeakouluissa ja lukion oppimäärään perustuvassa ammatillisessa koulutuksessa.

Hankasalmen lukio on noin 80 opiskelijan vireä opinahjo, jossa on hyvä yleislukion kurssitarjonta ja monipuolinen lyhyiden kielten valikoima. Lukiossa toimii suunnistuslinja ja liikuntalinja.

Lukioon haetaan valtakunnallisessa yhteishaussa helmi-maaliskuussa. Suunnistuslukioon haetaan yhteishaun aikana lisäksi Hankasalmen lukion suunnistuslukion omilla kaavakkeilla. Liikuntalinjalle ei ole erillistä hakua, linjalle voi ilmoittautua ainevalintojen yhteydessä.

Lukion oppimäärä on vähintään 150 opintopistettä. Lukiossa hankittuja tietoja ja taitoja osoitetaan lukion päättötodistuksella, ylioppilastutkintotodistuksella, lukiodiplomeilla ja vastaavilla muilla näytöillä.

Nuorisoasteella opiskelun lisäksi mahdollisuus on myös aikuis- ja aineopiskeluun.  Aikuisopiskelija voi suorittaa lukion (laajuus 44 kurssia) ja ylioppilastutkinnon. Aineopiskelija voi suorittaa yksittäisiä aineita tai kursseja.

Hankasalmelle valmistui uusi koulukeskus elokuussa 2020, jossa on modernit ja upeat puitteet opiskella ylioppilaaksi!