Liikuntaneuvonta

Liikuntaneuvonta on kuntalaisten terveyttä edistävä hyvinvointipalvelu, joka on yksilöllistä terveyden ja hyvinvoinnin edistämistä ammattilaisen ohjauksessa. Liikuntaneuvonnan tavoitteena on löytää keinot elää terveellisempää ja liikunnallisempaa elämää. Liikuntaneuvonta on vaiheittain etenevä ja tavoitteellinen prosessi, joka sisältää tarvittaessa useampia tapaamisia ja/tai yhteydenottoja ammattilaisen ja asiakkaan kesken (3 krt – 6 kk).

Ensimmäisellä tapaamisella tehdään alkukartoitus keskustellen ja yhdessä sovittuja mittauksia ja mittareita käyttäen. Mittareina voidaan käyttää asiakkaan omaa kokemusta, kehonkoostumusmittausta ja erilaisia kuntotestejä (tuolilta ylösnousu/toistokyykistys, puristusvoimatesti, tasapainotesti). Mittarit valitaan jokaisen asiakkaan kanssa yhdessä ja tarkoituksen mukaisesti. Tapaamisella suunnitellaan prosessin etenemistä.

Liikuntaneuvonnan tavoitteena on, että terveytensä tai hyvinvointinsa kannalta liian vähän liikkuva asiakas motivoituu liikkumaan itselleen mieluisalla tavalla, omaa terveyttään ja hyvinvointiaan edistäen. Liikuntaneuvonnasta voit saada vinkkejä myös terveelliseen ravintoon, lepoon sekä painonpudotukseen/hallintaan.

Liikuntaneuvonnassa asiakasta autetaan löytämään ratkaisuja siihen, kuinka elää aktiivisempaan elämä. Valmiita malleja ja ratkaisuja ei anneta, vaan kysymyksillä ja keskustelulla herätellään asiakas pohtimaan ja löytämään itse keinot, miten saavuttaa henkilökohtaisesti määritellyt tavoitteet. (Liikkuva Aikuinen – www-sivut)

Syksystä 2022 alkaen liikuntaneuvontaan on mahdollisuus tulla lääkärin, sairaanhoitajan tai jonkin muun ammattihenkilön lähetteellä. Keväällä 2023 ajan voi varata myös itse!

Liikuntaneuvonnan palveluketju, Hankasalmi 2022.

Lainaa liikuntavälineitä Kirjastosta!

Kirjastosta voit lainata erilaisia liikuntavälineitä kirjastokortillasi. Lainattavissa on kahvakuulia 2 – 16 kg (laina-aika 2 viikkoa), voimatankoja 4 – 8 kg (laina-aika 2 viikkoa), frisbeegolf-kiekkoja sekä lumikenkiä 4 kpl (laina-aika 3 vuorokautta). Liikuntavälineitä on mahdollista saada lainaksi kaikista Hankasalmen kirjastopisteistä. Kysy tarkempia tietoja liikuntavälineiden saatavuudesta ja lainaamisesta suoraan kirjastosta.

Liikuntaneuvonnan ryhmät

Tammikuussa 2023 alkaa kaksi ryhmää yli 65 vuotiaiden Elämäntapamuutosryhmä sekä työikäisten painonpudotusryhmä. Ryhmät kokoontuvat Monitoimitalon Aallossa (Kirkkotie 3). Ryhmät ovat maksuttomia. Lue lisää ryhmistä alta! Painonpudotusryhmä on jo täynnä, Elämäntapamuutosryhmässä on vielä tilaa!

InBody -kehonkoostumusmittaus

Meillä on käytössä InBody 270 -kehonkoostumusmittari. Teemme mittauksia liikuntaneuvonnassa sekä järjestämme erikseen InBody-kehonkoostumusmittauspäiviä eripuolella Hankasalmea.

Inbody-mittaus sopii ihan kaikille: kuntoilijoille, urheilijoille sekä kaikille kehonkoostumuksesta kiinnostuneille. InBody-mittaukset perustuvat bioimpedanssimenetelmään, jossa johdetaan kevyt sähkövirta kehosi läpi. Alle minuutin kestävässä mittauksessa selviää kehosi lihaksen, rasvan ja veden määrät jaoteltuna kehon eri osiin. Mittaus on turvallista, nopeaa, edullista, luotettavaa ja helppoa. Mittausta ei suositella, jos sinulla on sydämentahdistin tai vastaava.

Oletko tulossa InBody-kehonkoostumusmittaukseen? Saadaksesi mahdollisimman tarkat mittaustulokset on hyvä olla syömättä ja juomatta 2 tuntia ennen mittausta. Älä harrasta raskasta liikuntaa samana päivänä ennen mittausta. Voit lukea lisää täältä.

#hankasalmiliikkuu -hanke/Hankasalmen kunta


Skip to content