Liikuntaneuvonta

Nyt voit myös itse varata ajan liikuntaneuvontaan, puhelinajanvaraus p. 0404873857 ma klo 9 -10 ja ti klo 14 – 15. Voit myös jättää soittopyynnön tekstiviestillä tai sähköpostiin jenni.laitinen@hankasalmi.fi.

Liikuntaneuvonta on kuntalaisten terveyttä edistävä hyvinvointipalvelu, joka on yksilöllistä terveyden ja hyvinvoinnin edistämistä ammattilaisen ohjauksessa. Liikuntaneuvonnan tavoitteena on löytää keinot elää terveellisempää ja liikunnallisempaa elämää. Liikuntaneuvonta on vaiheittain etenevä ja tavoitteellinen prosessi, joka sisältää tarvittaessa useampia tapaamisia ja/tai yhteydenottoja ammattilaisen ja asiakkaan kesken (3 krt – 6 kk).

Ensimmäisellä tapaamisella tehdään alkukartoitus keskustellen ja yhdessä sovittuja mittauksia ja mittareita käyttäen. Mittareina voidaan käyttää asiakkaan omaa kokemusta, kehonkoostumusmittausta ja erilaisia kuntotestejä (tuolilta ylösnousu/toistokyykistys, puristusvoimatesti, tasapainotesti). Mittarit valitaan jokaisen asiakkaan kanssa yhdessä ja tarkoituksen mukaisesti. Tapaamisella suunnitellaan prosessin etenemistä.

Liikuntaneuvonnan tavoitteena on, että terveytensä tai hyvinvointinsa kannalta liian vähän liikkuva asiakas motivoituu liikkumaan itselleen mieluisalla tavalla, omaa terveyttään ja hyvinvointiaan edistäen. Liikuntaneuvonnasta voit saada vinkkejä myös terveelliseen ravintoon, lepoon sekä painonpudotukseen/hallintaan.

Liikuntaneuvonnassa asiakasta autetaan löytämään ratkaisuja siihen, kuinka elää aktiivisempaan elämä. Valmiita malleja ja ratkaisuja ei anneta, vaan kysymyksillä ja keskustelulla herätellään asiakas pohtimaan ja löytämään itse keinot, miten saavuttaa henkilökohtaisesti määritellyt tavoitteet. (Liikkuva Aikuinen – www-sivut)

Liikuntaneuvonnan palveluketju, Hankasalmi 2023.

VARAA ITSE AIKA LIIKUNTANEUVONTAAN! Tee itsearviointi “Liikunko minä riittävästi”. Arvioi nykyisiä liikkumistottumisiasi ja testaa voisiko liikuntaneuvonnasta olla sinulle apua. Liikuntaneuvontaan on myös mahdollisuus tulla lääkärin, sairaanhoitajan tai jonkin muun ammattihenkilön lähetteellä.

Puhelinajanvaraus (p. 0404873857) maanantaisin klo 9 – 10 ja tiistaisin klo 14 – 15. Voit myös jättää soittopyynnön tekstiviestillä tai sähköpostitse jenni.laitinen@hankasalmi.fi.

Liikuntaneuvontaa toteuttaa #hankasalmiliikkuu -hankkeen liikuntakoordinaattori Jenni Laitinen.

Liikuntaneuvonnan ryhmät

Syksyllä 2022 startattiin ensimmäinen yli 65 -vuotiaille suunnattu 6 kk Elämäntapamuutos-ryhmä. Tammikuussa 2023 on alkanut lisäksi kaksi ryhmää yli 65 vuotiaiden Elämäntapamuutosryhmä sekä työikäisten painonpudotusryhmä. Ryhmät kokoontuvat Monitoimitalon Aallossa (Kirkkotie 3). Ryhmät ovat maksuttomia. Ryhmiä järjestetään säännöllisesti kevät ja syyskausille. Seuraa tiedotusta alkavista ryhmistä!

Lainaa liikuntavälineitä Kirjastosta!

Kirjastosta voit lainata erilaisia liikuntavälineitä kirjastokortillasi. Lainattavissa on kahvakuulia 2 – 16 kg (laina-aika 2 viikkoa), voimatankoja 4 – 8 kg (laina-aika 2 viikkoa), frisbeegolf-kiekkoja sekä lumikenkiä 4 kpl (laina-aika 3 vuorokautta). Liikuntavälineitä on mahdollista saada lainaksi kaikista Hankasalmen kirjastopisteistä. Kysy tarkempia tietoja liikuntavälineiden saatavuudesta ja lainaamisesta suoraan kirjastosta. Kurkkaa alta treenivinkkejä laitavälineiden käyttöön!

Treenivinkkejä!

Kahvakuulatreeni 1.
Kahvakuulatreeni 2.

Treenaa kuntoportaissa Jennin ja Kaisan kanssa! Porrastreeni 1 on hypytön, joka sopii monen tasoille treenaajalle.

InBody -kehonkoostumusmittaus

Meillä on käytössä InBody 270 -kehonkoostumusmittari. Teemme mittauksia liikuntaneuvonnassa sekä järjestämme erikseen InBody-kehonkoostumusmittauspäiviä eripuolella Hankasalmea.

Inbody-mittaus sopii ihan kaikille: kuntoilijoille, urheilijoille sekä kaikille kehonkoostumuksesta kiinnostuneille. InBody-mittaukset perustuvat bioimpedanssimenetelmään, jossa johdetaan kevyt sähkövirta kehosi läpi. Alle minuutin kestävässä mittauksessa selviää kehosi lihaksen, rasvan ja veden määrät jaoteltuna kehon eri osiin. Mittaus on turvallista, nopeaa, edullista, luotettavaa ja helppoa. Mittausta ei suositella, jos sinulla on sydämentahdistin tai vastaava.

Oletko tulossa InBody-kehonkoostumusmittaukseen? Saadaksesi mahdollisimman tarkat mittaustulokset on hyvä olla syömättä ja juomatta 2 tuntia ennen mittausta. Älä harrasta raskasta liikuntaa samana päivänä ennen mittausta. Voit lukea lisää täältä.

#hankasalmiliikkuu -hanke/Hankasalmen kunta


Skip to content