Hankasalmi Kasvatus ja koulutus Varhaiskasvatus

TERVETULOA HANKASALMEN VARHAISKASVATUKSEN UUSILLE TIEDOTUSSIVUILLE.

Nämä sivut korvaavat aikaisemmin käytössä olleet Peda.Netin.

UUSI VERSIO EDLEVO-SOVELLUKSESTA huoltajille

Varhaiskasvatus Hankasalmella

Varhaiskasvatuksen tavoitteena on riittävien, laadukkaiden sekä taloudellisten varhaiskasvatuspalveluiden tarjoaminen perheille. Varhaiskasvatus toteutuu kasvatuskumppanuudessa huoltajien ja ammattitaitoisen henkilöstömme kesken.

Varhaiskasvatuksen tehtävänä on järjestää lasten varhaiskasvatuspalvelut ennen oppivelvollisuuden alkamista ja niille esiopetuksessa oleville lapsille, jotka tarvitsevat varhaiskasvatuspalveluja esiopetuksen lisäksi.

Vanhemmilla on lakiin perustuva oikeus valita lapselleen kunnallinen varhaiskasvatuspaikka tai kotihoidontuki. Hoitopaikkaa voi hakea ympäri vuoden. Järjestämispaikkoina ovat päiväkodit Sillankorva kirkonkylällä, Metsätähti asemalla ja Sinisiipi Niemisjärvellä sekä perhepäivähoito hoitajien kotona kunnan eri alueilla.

Hankasalmi, Jyväskylä, Laukaa, Luhanka, Muurame, Petäjävesi, Toivakka ja Uurainen muodostavat seudullisen päivähoidon palvelualueen. Kuntien asukkailla on mahdollisuus hakea lasten päivähoitopaikkaa ja ilmoittautua päivähoidossa tapahtuvaan esiopetukseen yli kuntarajojen. Päivähoitopaikka toisesta kunnasta myönnetään kuntien sopimien periaatteiden mukaan.