Hankasalmi Kulttuuri, liikunta ja nuoret Liikuntapalvelut

Hankasalmi kutsuu liikkumaan! Kunnan liikuntapalvelut luo edellytyksiä kuntalaisten aktiiviselle ja monipuoliselle liikunnan harrastamiselle sekä urheiluseurojen vireälle, monipuoliselle toiminnalle. Kunta järjestää liikuntatoimintaa kansalaisopiston kursseina erilaisille kohderyhmille, rakentaa ja ylläpitää liikuntapaikkoja sekä tukee seurojen järjestämää liikuntatoimintaa.

Liikuntapalvelut toteuttavat liikuntaneuvontaa yksilöille sekä ryhmille. Lue liikuntaneuvonnasta lisää liikuntaneuvonta -sivulta.

Painikkeen kautta pääset tutustumaan kunnan liikkumisohjelmaan, jonka viitoittamana edistetään hankasalmelaisten terveyttä hyvinvointia, aktiivisuutta ja viihtyvyyttä. Alla olevassa kuvassa on esitetty tiivistetysti liikkumisohjelman tehtävä, tavoitteet ja päämäärä. Ohjelman toteuttamisen erityisenä painoalueena vuonna 2024 on liikuttavien ympäristöjen systemaattinen kehittäminen.

Uusi! Tasapainoryhmä starttaa Huhtikuussa!

Oletko yli 70 -vuotias? Onko tasapaino ja jalkojen lihasvoima heikentynyt? Pelkäätkö kaatumista? Meinaatko horjahtaa tandem-seisonta-asennosta nurin (jalat perätysten, varpaat kiinni etummaisen jalan kantapäässä).

Ryhmässä yhdessä opetellaan kotona harjoiteltava ohjelma (OTAGO). Harjoitusohjelma muodostuu helpoista tasapainoa sekä alaraajojen lihasvoimaa kehittävistä harjoitteista. Lisäksi ohjataan säännöllinen kävelyharjoittelu. Ryhmän tapaamisilla vaihdetaan kuulumiset ja yhdessä harjoitellaan. Ryhmä on maksuton. Ryhmä kokoontuu Seniorituvalla (Keskustie 53 A)

Ryhmään voi ohjautua ammattilaisen suosituksesta (fysioterapeutti, sairaanhoitaja, liikuntaneuvoja jne.), voit myös kysyä soveltuvuudestasi ryhmään Jenniltä (p. 040 487 3857)

AIKATAULU:

3.4. klo 14.15 – 15.45 Tasapainoon vaikuttavat tekijät ja helpot alkutestit (tasapaino ja alaraajojen lihasvoima)

10.4. klo 14.15 – 15.45 Harjoitusohjelman harjoittelu

Tämän jälkeen kokoonnumme kerran kuukaudessa klo 14.15 (Alustavat päivät: 8.5. 12.6. 14.8. ja 11.9.)

Lisätiedot ja ilmoittautuminen: jenni.laitinen@hankasalmi.fi tai p. 0404873857

Suositut InBody -kehonkoostumusmittauspäivät tulevat taas!

InBody -kehonkoostumusmittaus kertoo sinulle miten kehosi voi. Alle minuutin kestävässä mittauksessa selviää kehosi lihaksen, rasvan ja veden määrät jaoteltuna kehon eri osiin selkeälle raporttilomakkeelle. Mittaus on turvallista, nopeaa, luotettavaa ja helppoa!

Tule vain paikalle, ei ennakko varausta, maksuton!

Vältä aterioita ja runsasta juomista vähintään 2 tuntia ennen mittausta. Vältä voimakasta fyysistä rasitusta (hengästyttävää liikuntaa) ennen mittausta. Mittaus perustuu bioimpedanssimenetelmään, missä johdetaan kevyt sähkövirta kehon läpi. Mittausta ei suositella raskaana oleville, tai jos sinulla on tahdistin tai vastaava. Mittaus tehdään avojaloin.

Pääkirjasto keskiviikko 3.4. klo 16.30 – 19 ja torstai 4.4. klo 13 – 15

Niemisjärven kirjasto perjantai 5.4. klo 12-14

Aseman kirjasto maanantai 8.4. klo 9 – 11

PopUp! Liikuntaneuvontaa Terveysasemalla

Mietityttääkö liikkumiseen ja hyvinvointiin liittyvät asiat? Kaipaatko ohjeita ja tsemppiä liikkumisen aloittamiseen? Pohditko kenties voisiko liikuntaneuvonnasta olla sinulle hyötyä?

Liikuntaneuvojan maksuton, ajanvaraukseton vastaanotto Terveysasemalla (Keskustie 53) parittoman viikon maanantaisin klo 13 – 15.00. Tervetuloa keskustelemaan Kaisan ja Jenni kanssa 11.3. 25.3. 8.4. ja 22.4.

PopUp! Liikuntaneuvontaa myös Ystävän tuvalla Asemalla tiistaina 12.3. klo 13.30 – 15, tervetuloa!

Maksuton Liikkumisen vertaisohjaajakoulutus maaliskuussa!

Järjestämme yhdessä Konneveden liikuntapalveluiden kanssa liikkumisen vertaisohjaajakoulutuksen ke 6.3. klo 12 – 16, Hankasalmella Monitoimitalolla (Kirkkotie 11).

Koulutus on maksuton. Voit tulla tutustumaan vertaisohjauksen mahdollisuuksiin, koulutus ei sido sinua ohjaamiseen eikä sinulla tarvitse olla aikaisempaa kokemusta, kiinnostus riittää!

Käymme läpi vertaisohjaajajana toimisen ja ryhmän ohjaamisen perusteet, liikuntatunnin rakennetta sekä esimerkkitunnin (lenkkeily sekä helppo oheistreeni). Saat valmiudet toimia vertaisohjaajana niissä liikunnan muodoissa, mistä olet kiinnostunut!

Koulutusporukan kanssa on mahdollista kokoontua jatkossa uusien tunti-ideoiden ja materiaalien pariin, ryhmäläisten toiveiden mukaan. Koulutuksen jälkeen saat myös tukea ohjaamiseen ja toiminnan käynnistämiseen!

Ilmoittautuminen ja lisätiedot Jenniltä ja Annalta:

jenni.laitinen@hankasalmi.fi p. 040 487 3857

anna-maria.rossi@konnevesi.fi p. 040 748 2093

Jätäthän tekstiviestillä soittopyynnön mikäli emme soittaessasi pysty vastaamaan puheluun!

Tervetuloa!

Liikunnallisia tapahtumia Häkällä ja Asemalla

Tule viettämään Ystävänpäivää 14.2. Häkärinteille Koko Perhe liikkuu Häkällä! -tapahtumaan. Torstaina 22.2. luistimet jalkaan ja Asemalle rusettiluistelemaan! Menossa mukana Kunto “Kuntsi” Kettunen.

Kuntosalilla koululaisryhmiä tammikuussa

Suunnitellessasi kuntosalitreenien ajankohtia huomioithan koululaisryhmien varaukset ajalla 8.1. – 18.1.2024 Kuntosalin poikkeusvarauksista ilmoitetaan täällä.

Kuntosalin hinnat päivittyy 1.1.2024 alkaen!

Kuntosalin uuden hinnaston löydät täältä (klikkaa). Laajensimme alennusryhmiä, tarkista oletko oikeutettu alennukseen kuntosalikorttien hinnoissa!

Elämäntapamuutosryhmä eläkeläisille ja painonpudotusryhmä työikäisille!

Seuraavat ryhmät starttaavat tammikuussa 2024 Lue lisää ryhmistä täältä (klikkaa) ja ilmoittaudu mukaan!

Tuolijumppaa Seniorituvalla

Kaikille tuolijumppaa seniorituvalla (Keskustie 53 A) Keskiviikkoisin ja perjantaisin klo 9 – 9.45

Kevätkausi: 10.1. – 24.5.2024 (ei vko 9). Ohjaaja Kaisa Koutonen

Helppoa ja hauskaa liikettä jokaiseen kehoon! Kaikki liikkeet on mahdollista tehdä tuolilla istuen. Toimintakykyä, liikkuvuutta, tasapainoa ja lihasvoimaa. Kaikille avoin ja maksuton. Saavu vain paikalle. Voit myös osallistua satunnaisesti.

Äänestä vuoden 2023 liikuntateko!

Mikä sykähdytti hankasalmelaisten liikuttamisessa vuonna 2023? Kuka tai ketkä ansaitsisivat maakunnallisen tunnustuksen paikallisesta liikkumista edistävästä toiminnastaan?

On aika valita “Vuoden liikuntateko Hankasalmella”. Saamiensa ehdotusten perusteella kunnan työryhmä valitsee palkittavan, jolle Keski-Suomen Liikunta ry myöntää tunnustuksen Scandic Laajavuoressa järjestettävässä Keski-Suomen Urheilugaalassa 26.1.2024.

Tähän samaan kyselyyn vastaamalla voit ehdottaa lisäksi Hankasalmen sivistyslautakunnalle valittavaksi esitettäviä “Vuoden urheilijaa” ja “Vuoden vetäjää”, jotka kunta palkitsee omassa tilaisuudessaan tammikuussa 2024.

Vastausaikaa perjantaihin 2.12.2023 asti.

Kyselyyn tästä linkistä: Äänestä vuoden 2023 liikuntatekoa, urheilijaa ja vetäjää

Retki Trampolin Centeriin ja Matkukseen

Lauantaina 9.12. Nuorisopalvelut yhteistyössä #hankasalmiliikkuu -hankkeen kanssa järjestää retken Kuopioon Trampolin Centeriin, samalla voit käydä shoppailemassa Matkuksessa. Lue lisää facebookista/Intagramista “Nuorten Hankasalmi.

Uimahalliretki Suonenjoelle

MLL Hankasalmen yhdistys järjestää yhteistyössä Hankasalmen kunnan/Hankasalmi liikkuu -hankkeen kanssa reissun Suonenjoen uimahalliin lauantaina 18.11.2023

Lähtö Kirkonkylältä (matkahuollon pysäkki) klo 10.15, Aseman pysäkiltä klo 10.30. Altaat aukeaa klo 11.30, bussi lähtee takaisin n. klo 15.00. Uintiaikaa on reilusti ja lounaan (makaronilaatikko) ehtii nautiskella rauhassa!

Hinta: Lapset 4 e ja aikuiset 8 e. Sisältää kuljetuksen, uimahallilipun ja lounaan.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen 31.10. mennessä annukka.talvela@hotmail.com

Esteetön retki Paltasen suopuistoon!

Tule mukaan retkeilemään Hankasalmen kunnan liikuntapalveluiden Kaisan ja Jennin kanssa maanantaina 13.11.!

Järjestämme kyydin retkeilijöille Hankasalmen alueelta Paltasen Suopuistoon ja takaisin. Voit myös saapua omalla autolla.

Retki on maksuton. Tarjoamme osallistujille matkan ja retkievästä. Retkelle tulee ilmoittautua ennakkoon. Seuraa tiedotusta kunnan kanavissa; retken tarkemmasta aikataulusta, bussireitistä sekä ilmoittautumisesta INFOAMME MYÖHEMMIN! Laita jo päivä ylös kalenteriin!

Paltasen hurmaava suopuisto on esteetön alue Pieni-Paltasen ja Levälammen ympäristössä Pieksämäellä. Helposti saavutettava reitti sopii hyvin kaikille suoluonnon ystäville, Retkikohde on esteetön, joten suosittelemme retkeä myös apuvälineiden kanssa kulkeville! Reitin pituus yhteen suuntaan on noin 650 metriä. Parkkialueen läheisyydestä löytyy kuivakäymälä.

InBody-kehonkoostumusmittauksia eripuolilla Hankasalmea!

InBody -kehonkoostumusmittaus kertoo sinulle miten kehosi voi. Alle minuutin kestävässä mittauksessa selviää kehosi lihaksen, rasvan ja veden määrät jaoteltuna kehon eri osiin selkeälle raporttilomakkeelle. Mittaus on turvallista, nopeaa, luotettavaa ja helppoa!

Tule vain paikalle, ei ennakko varausta!

Vältä aterioita ja runsasta juomista vähintään 2 tuntia ennen mittausta. Vältä voimakasta fyysistä rasitusta (hengästyttävää liikuntaa) ennen mittausta. Mittaus perustuu bioimpedanssimenetelmään, missä johdetaan kevyt sähkövirta kehon läpi. Mittausta ei suositella raskaana oleville, tai jos sinulla on tahdistin tai vastaava.

Aseman kirjasto maanantaina 6.11. klo 9 – 11

Pääkirjasto maanantaina 6.11. klo 14 – 15.30 ja torstaina 9.11. klo 16 – 18.30

Niemisjärven Maamiesseurantalo keskiviikkona 8.11. klo 13-15

Ristimäen hyvinvointihulinat

Olemme mukana Ristimäen hyvinvointihulinoissa lauantaina 28.10. klo 12 – 14 Ristimäenkylätalossa os. Konnevedentie 717.Teemme tapahtumassa maksuttomia Inbody-kehonkoostumusmittauksia sekä puristusvoimatestejä.

Tapahtumassa lisäksi SPR:n terveysmittauksia: verenpaine ja verensokeri maksuttomia. Halutessasi voit tehdä myös kolesteroli ja hemoglobini-mittaukset (10e/kpl tai yhdessä 15e). Leikkimielinen viisottelu, live-musiikkia, hodarikärry ja kahvio! Varaathan mukaan käteistä.

Tervetuloa!

Tapahtuman järjestää Ristimäen kyläyhdistys yhteistyössä Hankasalmen hyvinvointipalvelut/Hankasalmi liikkuu -hanke, SPR

Retki Etelä-Konneveden kansallispuistoon 16.10.

Retkikohteena Etelä-Konneveden kansallispuiston Kalajan kierros (4,5 km). Tarjoamme retkeilijöille matkan, makkaraa ja mehua.

Retki on varattu täyteen! Tiedustelut Kaisalle! kaisa.koutonen@hankasalmi.fi, p. 040 154 7316

Ulkoillaan yhdessä Hankasalmen Asemalla!

Asemalla tiistaisin klo 13.15 (19.9. – 28.11.2023)

Kokoontuminen Asemakadun bussipysäkillä.

Liikkua pitäisi, mutta yksin lähteminen saattaa tuntua tympeältä. Lähdetään yhdessä ulos tutustumaan tuttuihin ja tuntemattomiin paikkoihin Aseman alueella. Samalla tutustutaan muihin kanssaliikkujiin ja nautitaan ulkoilusta yhdessä. Kävelyaika 1-1,5 h ryhmäläisten kävelyhalusta riippuen, rauhallinen tahti.

Ei ennakkoilmoittautumista. Maksuton. Voit osallistua ryhmään kun sinulle sopii.

Tervetuloa!

Liikunnallinen lapsiparkki palaa ohjelmaan!

Tuo lapset liikunnalliseen lapsiparkkiin oman liikuntahetkesi ajaksi tai tule yhdessä lapsesi kanssa liikkumaan. Lapsiparkissa on ohjaajat, temppurata sekä muuta liikunnallista puuhaa!

Monitoimitalolla (Kirkkotie 11) lauantaina klo 10.00 – 13.00 joka kuun toinen lauantai:

Laita päivät ylös kalenteriin: 9.9. 7.10. 11.11. ja 9.12.

 • Lapsiparkkiin voi saapua liukuvasti klo 10.00 – 13.00 välillä. Haethan lapsen parkista viimeistään klo 13.00.
 • Lapsiparkissa on 2 ohjaajaa.
 • Lapsiparkkiin ovat tervetulleita kaikki perheen + 1 v. lapset (hoitoon jätettäessä).
 • Kirjoita ilmoittautumislistalle lasten nimet, sekä oma nimesi ja puhelinnumero.
 • Hakiessa lapset ilmoita ohjaajalle sekä kuittaa listaan.
 • Käytäthän lapsen WC:ssä ennen parkkia.
 • Lapsiparkkiin ei saa tuoda omia eväitä.
 • Vanhemmat ovat vastuussa lapsista koko vuoron ajan, pysythän siis samassa rakennuksessa/läheisyydessä.
 • 10 min itkuraja, minkä jälkeen vanhempi soitetaan rauhoittelemaan lasta.
 • Vesipullo ja liikuntavarusteet mukaan!
 • Lapsiparkissa on ohjattu temppurata sekä muuta liikunnallista puuhaa.
 • Ei ennakkoilmoittautumista.

Kesän yleisurheilukilpailujen tulokset

Hankasalmi-kesäkisat 10.8.2023

Lasten Olympialaiset 20.7.2023

Hankasalmi-kesäkisat 8.6.2023

Kunnonstartti 60+ Hankasalmi

Oletko jäämässä eläkkeelle tai jo eläkkeellä oleva? Jo yli 700 senioria on löytänyt Tanhuvaarasta liikunnallisen elämäntavan. Kunnonstartti kestää 12 kk, minkä tavoitteena on aktiivisemman ja terveyttä edistävän elämäntavan omaksuminen. Ryhmämuotoinen valmennus toteutetaan Tanhuvaarassa startti- treffi- ja seurantajaksoilla. Jaksojen välissä ryhmä kokoontuu Hankasalmella liikuntaneuvojien opastuksella.

Kunnonstartti 60 + kurssijaksoihin sisältyy (hinta 198e/jakso); majoitus(2 hh), täyshoito (aamiainen, lounas, päivällinen), kuntosalin ja kylpylän käyttö sekä kurssiohjelma.

 • Majoitus 2 hengen huoneissa (voit myös tiedustella 1hh huonetta)
 • Täyshoito (aamiainen, lounas, päivällinen)
 • Kuntosalin ja kylpylän käyttö
 • Kurssiohjelma (mm. UKK terveyskartoitukset, ohjatut liikuntatuokiot, luennot)
 • Infopäivä ja lähiohjaajan ohjaamat liikuntatuokiot Hankasalmella
 • Etäjumpat
 • Pääsy TanhuAkatemian verkko-oppimisympäristöön

Kiinnostuitko? Tule kuulemaan lisää Kunnonstartista infopäivään Maanantaina 4.9. klo 10.00 Monitoimitalon Aaltoon (Kirkkotie 11). Infopäivässä kuulet tarkempaa infoa Kunnonstartista ja voit esittää kysymyksiä. Tervetuloa!

Kunnonstartti 60+ Hankasalmella esitteen näet tästä (klikkaa).

Voit myös lukea lisää Kunnonstartista Tanhuvaaran urheiluopiston nettisivuilta täältä (klikkaa). Lisätiedot: Heiko Gross, Puh. 045 111 1707, heiko.gross@tanhuvaara.fi

Ilmoittautuminen ja varaukset: myynti@tanhuvaara.fi, Puh. 0447150400

Ohjattua liikuntaa elo-syyskuussa 2023

Tule tutustumaan ulkoliikuntakohteisiin kaikille avoimien ohjattujen treenien ja tapahtumien merkeissä! Ohjattu toiminta on maksutonta. Tule vain paikalle, ei ennakkoilmoittautumista. Tervetuloa!

*Ohjattu treeni Ruokoniemen ulkokuntosalilla keskiviikkoisin klo 10 – 11. Aikavälillä 16.8. – 30.8.2023

*Kuntokatsastus kevyenliikenteen väylällä: (ASEMA) tiistaina 15.8. klo 10 – 11

Kuntokatsastuksessa kuljetaan kävellen/juosten n. 1 km mittainen matka. Lähtö: Aseman suunnan taulut. Ota mukaasi ajanottoa varten esim. puhelin.

*Retki Kärkkäälän luontopolulle keskiviikkona 6.9. klo 13 – n. 15

Kokoontuminen Kärkkäälän Nuorisoseuran talon parkkipaikalla os. Saksalansaarentie 2

Noin 2 kilometrin mittainen luontopolku kiertelee sykähdyttävissä koskimaisemissa Kärkkäälän kylän sydämessä Hankasalmen kunnan pohjoisilla rajoilla. Korholankoskien ranta-alue kuuluu rantojensuojeluohjelmaan ja vesialue Natura 2000 -verkostoon.

Maksuton, saavu vain paikalle! Tarjoamme pientä välipalaa. Voit myös ottaa mukaan omia eväitä.

Ohjaajina Jenni ja Kaisa

Tervetuloa!

Hankasalmi – kesäkisat:

Hankasalmi-kesäkisat Aseman urheilukentällä (Tervaniementie) torstaina 8.6. ja 10.8. klo 17.30.

Hankasalmen liikuntapalvelut järjestää Iloisen mielen yleisurheilukisat lapsille ja kaikille leikkimielisille. Sarjoja ja lajeja alle 5-vuotiaasta aikuisiin. Ilmoittautumiset paikan päällä klo 17.00–17.30. Lajit alkavat heti ilmoittautumisen sulkeuduttua.

Lajit 8.6.
T/P 5 (s. 2018 tai myöh.): 40 m, pituus
T/P 7 (s. 2016–2017): 40 m, pituus
T/P 9 (s. 2014–2015): 40 m, pituus, kuula
T/P 11 (s. 2012–2013): 60 m, korkeus, kuula
T/P 13 (s. 2010–2011): 60 m, korkeus, keihäs
T/P 15 (s. 2008–2009) 100 m, korkeus, keihäs
N/M (s. 2007 tai aiemmin):100 m, korkeus, keihäs
Kaikki sarjat 1000 m

Lajit 10.8.
T/P 5 (s. 2018 tai myöhemmin): 40 m, pallo
T/P 7 (s. 2016–2017): 40 m, pallo
T/P 9 (s. 2014–2015): 40 m, pituus, kuula
T/P 11 (s. 2012–2013): 60 m, pituus, kuula
T/P 13 (s. 2010–2011): 60 m, pituus, kuula
T/P 15 (s. 2008–2009) 100 m, pituus, kuula
N/M (s. 2007 tai aiemmin): 100 m, pituus, kuula
Kaikki sarjat 1000 m

Tervetuloa!

Osallistu myös!

Janin Yleisurheilukoulu (12.6. alkaen) maanantaisin ja keskiviikkoisin klo 17.00 Aseman urheilukentällä. Maksuton.

Lasten Olympialaiset to 20.7.2023 alkaen klo 18 Hankasalmen Aseman kentällä. Järjestäjänä LC Hankasalmi. Sarjoja alle 5-vuotiaista 15-vuotiaisiin. Lajeista ilmoitetaan kilpailuja edeltävällä viikolla Hankasalmen Sanomissa.
HUOM! ENNAKKOILMOITTAUTUMISET ti 18.7. klo 16 mennessä sähköpostilla reino.valkonen@pp1.inet.fi. Tarvittavien etukäteisjärjestelyjen vuoksi. PAIKAN PÄÄLLÄ EI VOI ENÄÄ ILMOITTAUTUA.

Tervetuloa iloisen mielen kisailuihin!

Rantauimakoulut heinäkuun ensimmäisellä viikolla!

Rantauimakoulut järjestetään Kirkonkylän, Aseman ja Niemisjärven uimarannalla 3.7. – 7.7.2023. Uimakoulut ovat maksuttomia. ILMOITTAUTUMINEN ON PÄÄTTYNYT.

Alkeisuimakoulut järjestetään jokaisella uimarannalla. Uimakoulut on tarkoitettu 5- n. 9 -vuotiaille uintia opetteleville lapsille. Osallistuminen ei edellytä aikaisempaa kokemusta uimisesta, mutta lapsen tulee uskaltaa liikkua luonnonvedessä. Uimakoulussa opetellaan uinnin alkeistaitoja leikkien ja pelaillen. 

Jatkouimakoulu järjestetään tänä vuonna Niemisjärven uimarannalla. on tarkoitettu jo uimista osaaville lapsille. Lapsi osaa uida n. 25 m matkan. Jatkouimakoulussa opetellaan uintitekniikoita. Uimakoulussa myös leikitään ja pelata.

Kesä tauko! Liikunnallinen lapsiparkki lauantaisin klo 10 – 12.00

Lapsiparkki palaa ohjelmaan syksyllä 2023.

Liikuntapalvelut yhteistyössä 4H:n kanssa järjestää lauantaisin klo 10 – 12 liikunnallisen lapsiparkin monitoimitalolla. Lapsiparkki on maksuton. Tuo lapset liikunnalliseen lapsiparkkiin oman liikuntahetkesi ajaksi tai tule yhdessä lapsesi kanssa liikkumaan.

 • Lapsiparkkiin voi saapua liukuvasti klo 10.00 – 12.00 välillä. Haethan lapsen parkista viimeistään klo 12.00.
 • Lapsiparkissa on 2 ohjaajaa. Lapsia voi olla kerralla max. 10.
 • Lapsiparkkiin ovat tervetulleita kaikki perheen + 1v. lapset (hoitoon jätettäessä).
 • Kirjoita ilmoittautumislistalle lasten nimet, sekä oma nimesi ja puhelinnumero.
 • Hakiessa lapset ilmoita ohjaajalle sekä kuittaa listaan.
 • Käytäthän lapsen WC:ssä ennen parkkia.
 • Lapsiparkkiin ei saa tuoda omia eväitä.
 • Vanhemmat ovat vastuussa lapsista koko vuoron ajan, pysythän siis samassa rakennuksessa/läheisyydessä.
 • 10 min itkuraja, minkä jälkeen vanhempi soitetaan rauhoittelemaan lasta.
 • Vesipullo ja liikuntavarusteet mukaan!
 • Lapsiparkissa on ohjattu temppurata sekä muuta liikunnallista puuhaa.
 • Ei ennakkoilmoittautumista.

Lainaa liikuntavälineitä Kirjastosta!

Liikuntavälineitä on mahdollista saada lainaksi kaikista Hankasalmen kirjastopisteistä. Kysy tarkempia tietoja liikuntavälineiden saatavuudesta ja lainaamisesta suoraan kirjastosta.

Kirjastosta voit lainata erilaisia liikuntavälineitä kirjastokortillasi. Lainattavissa on kahvakuulia 2 kg – 16 kg (laina-aika 2 viikkoa), voimatankoja 4 kg – 8 kg (laina-aika 2 viikkoa), frisbeegolf-kiekkoja sekä lumikenkiä 4 kpl (laina-aika 3 vuorokautta).


Ajankohtaista

huhti
19
huhti
22
huhti
22
Palloilukerho
Aseman koulu
huhti
24
huhti
26
huhti
29
Palloilukerho
Aseman koulu
touko
6
Palloilukerho
Aseman koulu
touko
10

Avustukset

Hankasalmen kunnan hyvinvointipalvelujen avustusten tavoitteena on tukea Hankasalmella tapahtuvaa kulttuurin, liikunnan ja nuorisotyön harjoittamista tai harrastamista sekä niihin liittyvien palveluiden tarjontaa ja käyttöä.