Hankasalmi Asuminen ja ympäristö Ympäristö Jätehuolto

Jätehuolto

Hankasalmen kunnassa jätehuoltopalveluja hoitaa kunnallinen jätehuoltoyhtiö Sammakkokangas Oy ja jätehuoltoviranomaisena toimii Sydän-Suomen jätelautakunta.

HANKASALMEN LAJITTELUASEMA

Jäteasematoiminta Kangasniementie 430 osoitteessa (ent. HPPP:n toimipiste) on päättynyt joulukuussa 2023. Hankasalmelle on suunnitteilla kunnallinen lajittelu-/ jäteasema keskustaajaman tuntumaan. Mikäli hanke etenee suunnitellusti, valmistuu asema kesän 2024 aikana.

Ennen aseman valmistumista Sammakkokangas järjestää väliaikaista palvelua yhteistyössä kunnan ja Kierrätyskeskus Ekohangan kanssa.

22.1.2024 alkaen pienerät kodin vaarallisia jätteitä sekä sähkölaitteet voi toimittaa Kierrätyskeskus Ekohankaan (Keskustie 2) paikan aukioloaikoina. Ekohankaan voi toimittaa myös poistotekstiilin. Mikään edellä mainituista keräyksistä ei ole tarkoitettu yritysten jätteille. Pyydämme huomioimaan, että pienerällä vaarallista jätettä tarkoitetaan jäteöljyn osalta max 100 l ja muun jätteen osalta 50 litraa. Jäteöljyä ei saa toimittaa tynnyrissä vaan astian maksimi koko on 30 l. Varmista, että astiat eivät vuoda ja niistä löytyy merkintä jätteen laadusta. Jätteiden toimittaminen Ekohangan aukioloaikojen ulkopuolella on kiellettyä.

Hankasalmen apteekkiin voi edelleen toimittaa vanhentuneet lääkkeet. Toukokuussa tullaan järjestämään puutarhajätekampanja.