Hankasalmi Asuminen ja ympäristö Ympäristö Eläinlääkäri ja löytöeläimet

Eläinlääkäri ja löytöeläimet

Eläinlääkäri

Kunnaneläinlääkäreiden vastaanotoilla tehdään peruseläinlääkintään kuuluvia toimenpiteitä. Esimerkiksi narttukoirien sterilaatioita ja röntgentutkimuksia ei tehdä lainkaan. Eläinlääkärin päivystysaikana hoidetaan ainoastaan kiireiset sairastapaukset, jotka eivät voi odottaa seuraavaan arkipäivään. Tällä hetkellä hyöty- ja lemmikkieläinpäivystys järjestetään eriytettynä niin, että kunnaneläinlääkärit vastaavat hyötyeläinpäivystyksestä ja lemmikkieläinpäivystys on järjestetty yksityisellä pieneläinklinikalla.

Eläinlääkäri Hankasalmi, Laura Tarvainen
Elsankuja 6, 41520 Hankasalmi
Ajanvaraukset ja neuvonta: ma–pe klo 8.00–9.30 p. 040 024 1831

Löytöeläimet

Karajan löytöeläinkoti vastaa Jyväskylän kaupungin, Muuramen, Hankasalmen ja Konneveden kuntien löytöelämistä.

P. 040 753 1917
katri@karajaworks.fi
Karaja Works | Facebook

Palvaniementie 115
41450 Leppälahti

Löytöeläinkodissa asiointi tapahtuu vain ennalta sovitusti!

Löytöeläintä säilytetään löytöeläinkodissa vähintään laissa määrätyn 15 vuorokauden ajan, jolloin omistajalla on mahdollisuus noutaa eläimensä korvausta vastaan. Löytyneistä eläimistä ilmoitetaan aina löytöeläinkodin Facebook-sivuilla vuorokauden sisällä eläimen löytymisestä. Samaan ilmoitukseen päivitetään myös mahdollinen omistajan tavoittaminen.

Mikäli eläimelle ei löydetä omistajaa 15 vuorokauden kuluessa, siirtyy eläin etsimään uutta kotia, kunhan eläimen terveys ja luonne sen mahdollistavat. Uutta kotia etsitään kuvallisella ilmoituksella löytölän Facebook-sivuilla ja ilmoituksessa kerrotaan mahdollisimman paljon kyseisestä eläimestä ja sen luonteesta, iästä jne. Eläin luovutetaan ainoastaan täysi-ikäiselle ja eläimelle sopivaksi katsottuun kotiin.