Hankasalmi Ajankohtaista Koulunmäen liikenneturvallisuudesta

Koulunmäen liikenneturvallisuudesta

Hankasalmen koulukeskuksen saattoliikenne on vilkkainta aamuisin ja iltapäivisin. Samaan aikaan alueella on liikennettä omilla kulkuneuvoilla, mikä tuo haastetta liikenneturvallisuuteen.

Kirkonmäellä on ollut muutama läheltä piti -tilanne kuluvan syksyn aikana. Jokainen näistä tilanteista on ehdottomasti liikaa.

Haastamme kotiväen nyt todella keskustelemaan liikennekäyttäytymisestä kotona ja vetoamme kunnan puolesta kaikkiin alueella liikkuviin henkilöihin, että maltti on valttia; jokaisen tulee ajaa riittävän alhaisella ajonopeudella niin, että kaikkien liikkujien on turvallista kulkea alueella.

Toivomme, että yhteistyöllä asiaan ei tarvitsisi puuttua millään vahvemmilla toimilla, mutta mikäli Kirkonmäellä havaitaan vielä asiaankuulumatonta ja vaaratilanteita aiheuttavaa ajoa, siirretään mopojen ja mönkijöiden parkkipaikka koulualueelta pois. Tällöin kulku kouluun tapahtuu loppumatkan jalkaisin.

𝐒𝐮𝐮𝐫𝐢𝐧 𝐨𝐬𝐚 𝐨𝐦𝐢𝐥𝐥𝐚 𝐦𝐞𝐧𝐨𝐩𝐞𝐥𝐞𝐢𝐥𝐥ää𝐧 𝐤𝐮𝐥𝐤𝐞𝐯𝐢𝐬𝐭𝐚 𝐨𝐯𝐚𝐭 𝐥𝐢𝐢𝐤𝐞𝐧𝐭𝐞𝐞𝐬𝐬ä 𝐟𝐢𝐤𝐬𝐮𝐬𝐭𝐢 𝐩ä𝐫𝐢𝐬𝐭𝐞𝐥𝐞𝐯𝐢ä, mutta valitettavasti tämä muutos koskee silloin kaikkia mopoilla, traktoreilla ja mönkijöillä kulkijoita. Meidän tulee taata kaikille mahdollisimman turvallinen koulumatka, eikö vain?

Olemme saaneet myös eri suunnista toivetta nostaa esiin ilmiötä, joka näkyy varsinkin Kirkonkylällä. Mihin ovat kadonneet pyöräilykypärät lasten päistä?

Emme niuhota, vaan välitämme. 🫶