Sisäliikunta

SISÄLIIKUNTAVUOROT KÄYTTÖKAUDELLE HAETAAN EDELTÄVÄSSÄ TOUKOKUUSSA

Monitoimitalon salivuoroanomukset osoitetaan kunnan liikuntapalveluille liikuntapalvelut@hankasalmi.fi. Koulujen salivuoroanomukset osoitetaan koulunjohtajille. Aseman koulu heli.ikonen@hankasalmi.fi, Niemisjärven koulu mari.tikkanen@edu.hankasalmi.fi. Hakemusten jättö 31.5. mennessä.  Vapaiksi jääneitä vuoroja voidaan myöntää myös kesken kauden tehtyjen hakemusten perusteella.                

Kuntosali

Kunnan ylläpitämä hyvin varusteltu kuntosali löytyy kirkonkylältä, Monitoimitalolta (Kirkkotie 3). Kuntosali on kahdessa tilassa. Aerobisesta tilasta löydät kuntopyörät, soutulaitteen ja crosstrainerin. Isommasta tilasta löydät monipuoliset kuntosalilaitteet, painonnostolavan ja kattavan valikoiman vapaita painoja.

Kuntosalin kulunvalvonta uudistuu, tässä siirtymävaiheen toimintaohjeet ja uudet käytännöt!

 • Voimassa olevan kausikortin omistajan kannattaa käydä vaihtamassa vanha korttinsa uuteen avaimenperätunnisteeseen kesäkuun 2024 loppuun mennessä. Saat tällöin tunnisteesi ilman panttimaksua.  
 • 1.7. 2024 alkaen avaimenperätunnisteesta peritään 5 euron pantti.
 • Kaikkien vanhojen magneettijuovallisten kulkukorttien toiminta lakkaa 31.8.2024.
 • Vanhat määräkortit korvataan henkilökohtaisella PIN-koodilla. 
 • Avaamme verkkokaupan, josta voit jatkossa ostaa lisää kuntosalin käyttöoikeutta omatoimisesti.  
 • Pienenä muutoksena aukioloaikoihin kuntosali on suljettuna perjantai–lauantaiyönä ja lauantai–sunnuntaiyönä klo 22–05.  Muina aikoina kuntosali on käytettävissä 24/7.

Oletko uusi kuntosaliasiakas? 

Haluatko puolen vuoden tai vuoden verran kuntosalin käyttöoikeutta? Lunasta pääkirjastosta itsellesi avaimenperätunniste (5€), jolle ladataan valintasi mukaan 12 tai 6 kk:n käyttöoikeus. Todennamme samalla mahdollisen alennusoikeutesi. Haluatko kertakäyntejä? Jos et ole oikeutettu alennuksiin, voit ostaa kertakäyntejä verkkokaupastamme omatoimisesti. Jos kuulut alennusryhmiin, todenna alennusoikeutesi ensin pääkirjastossa. Jatkossa voit ostaa verkkokaupasta kertakäyntejä suoraan alennusryhmäsi mukaisella hinnalla. Työttömien, opiskelijoiden, hoitovapaalla olevien tai omaishoitajien alennusryhmään kuuluvat saavat alennetun hinnan vuodeksi kerrallaan. 

Yhteystietoja  

Palvelun tarjoaja: 
Hankasalmen kunta/Liikuntapalvelut 
p. 014 2671 233  
liikuntapalvelut@hankasalmi.fi  
 

Asiakkuus ja verkko-ostot:  
Pääkirjasto  
Rantakalliontie 3  
p. 014 2671 249  
kirjasto@hankasalmi.fi 

Kuntosalin käyttöoikeutta voi ostaa liikuntapalveluiden verkkokaupasta tai pääkirjastosta.

Kuntosalihinnat 1.1.2024 alkaen

 • 12 kk käyttöoikeus 160 € (avaimenperätunniste)
 • 6 kk käyttöoikeus 100 € (avaimenperätunniste)
 • 10 kerran käyttöoikeus 60 € (PIN-koodi)
 • Kertakäynti 7 € (PIN-koodi)
 • Avaimenperätunnisteen panttimaksu 5 €

Alennusryhmät (1.1.2024 alkaen):

 • Vammaispalvelulain piirissä ja yli 70 vuotiaat -50 %
 • Nuoret alle 19 v, opiskelijakortilliset, työttömät, eläkeläiset, omaishoitajat ja hoitovapaalla olevat 12 kk:n ja 6 kk:n käyttöoikeudesta -40 % ja 10 kerran käyttöoikeudesta -10 %

Kuntosalin käyttöoikeuden maksuvälineeksi käyvät myös Epassi sekä Smartum-setelit ja -sovellus.

HUOM! Kertaperustaisella kulkuoikeudella (ent. määräkortti) aerobisen tilan ja isomman kuntosalin ovilukijoista voi kulkea yhden käyntikerran veloituksella kolmen tunnin ajan.

Kuntosalin yleiset käyttövuorot on tarkoitettu kaikille. Varatut vuorot (esim. kansalaisopiston liikuntaryhmät tai koululaisryhmät) on tarkoitettu vain varauksen tehneelle liikuntaryhmälle. Iltaisin ja viikonloppuisin kuntosali on yleisessä käytössä varattujen salivuorojen ulkopuolella. Poikkeuksista kuntosalin käyttövuoroissa ilmoitamme täällä.

Kuntosaliasiakkaan käytössä on yleiskäytössä oleva pukuhuone. Pukuhuoneesta löytyy 20 kpl lukollisia kaappeja. Ethän jätä pukuhuoneeseen arvoesineitä, vaan ota ne mukaan kuntosalin puolelle. Pukuhuonetiloissa on lisäksi suihkut sekä WC.

Liikuntasalit, Monitoimitalo

Uudet hinnat 1.1.2024 alkaen.

Kirkonkylän Monitoimitalon liikuntasali (792 m2) on jaettavissa kolmeen eri lohkoon. Sali soveltuu monenlaiseen liikuntaan:

 • lentopallo
 • koripallo
 • sulkapallo
 • tennis
 • sähly yms. pallopelit.

Liikuntasali on pääsääntöisesti arkisin 9.00-15.00 koulujen käytössä. Vuoroja haetaan toukokuussa. Varatut liikuntasalin vuorot on tarkoitettu varauksen tehneelle liikuntaryhmälle: liikuntasalissa ei ole vapaata yleistä käyttöä. Vuoroihin voi tulla muutoksia juhlien, konserttien ym. vuoksi. Poikkeuksista Monitoimitalon liikuntasalien käyttövuoroissa ilmoitamme täällä.

Yksikköhinta 125 €/tunti/lohko (1.1.2024 alkaen) tarkoittaa, että vuokraaja saa käyttöönsä salista yhden lohkon yhdeksi tunniksi kerran viikossa tiettyyn sovittuun kellonaikaan koko toimintakauden ajaksi. Toimintakausi salivuoroilla on syyskuusta toukokuuhun (viikolle 21 asti). Tapahtumista aiheutuvat peruuntumiset on huomioitu käyttövuoroista perittävää maksua määriteltäessä.

Monitoimitalon ulko-ovet ovat avoinna seuraavasti: ma-pe klo 7.00–15.00, la-su suljettu. Käyttövuoron varanneen ryhmän vastuuhenkilö noutaa pääkirjastolta magneettikortin (2 korttia/ ryhmä), jolla pääsee sisälle ulko-ovesta. Uuden kortin tekemisestä kadonneen tilalle veloitetaan 5 €.   

Alle 19 -vuotiaiden ohjatut liikuntavuorot ovat maksuttomia.

Liikuntasalit, koulut

Koulujen liikuntasaleja voi varata liikuntaryhmien käyttöön iltaisin ja viikonloppuisin, varaukset suoraan kouluilta. Koulujen liikuntasalien käyttövuorot näet täältä.

Aseman koulun sali (154 m2): Kuuhankavedentie 39
Niemisjärven koulun sali (200 m2): Koulunmäentie 6

Yksikköhinta 100 €/ tunti. Yksikköhinta tarkoittaa, että 100 €:lla vuokraaja saa käyttöönsä liikuntasalin yhdeksi tunniksi kerran viikossa tiettyyn sovittuun kellonaikaan koko toimintakauden ajaksi. Toimintakausi salivuoroilla on syyskuusta toukokuuhun (viikolle 21 asti). Lisäksi salivuoron varanneen ryhmän vastuuhenkilön on lunastettava avain, josta maksetaan panttimaksu 50 €/ avain. Avainten valmistuksen, luovutuksen sekä panttimaksujen vastaanottamisen hoitaa aseman ja Niemisjärven koulujen osalta koulun johtaja.


Tietoja kunnan liikuntapaikoista ja niiden käyttövuoroista, liikuntatapahtumista sekä liikuntatilojen ja -kenttien vuokraamisesta voit tiedustella kunnan liikuntapalveluvastaavalta.


Tutustu myös hankasalmelaisten yritysten liikuntapalveluihin. Vaihtoehtoja löytyy golfista keilaukseen ja ratsastuksesta lasketteluun.

Paikalliset yritykset – Harrastusmahdollisuudet