Hankasalmi Kasvatus ja koulutus Esi- ja perusopetus Koululaisten iltapäivätoiminta sekä kerhotoiminta

Koululaisten iltapäivätoiminta sekä kerhotoiminta

Iltapäivätoiminta

Hankasalmen perusopetuksen iltapäivätoimintaa järjestetään kunnan omana toimintana. Iltapäivätoiminnan ohjaajina toimivat pääasiassa koulutetut koulunkäyntiavustajat. Toimintaa järjestetään niillä kunnan alakouluilla, joihin tulee vähintään 8 sitovasti ilmoittautunutta lasta.

Iltapäivätoimintaa järjestetään päivittäin koulun päättymisestä klo. 17 asti. Lauantaikoulupäivinä ja koulujen loma-aikoina toimintaa ei järjestetä. Aamutoimintaa emme ole pystyneet järjestämään minään lukuvuotena.

Toimintaan hakeminen

Hankasalmella haetaan sitovasti perusopetuksen aamu- ja iltapäivätoimintaaan samalla, kun ilmoittaudutaan 1. luokalle oppilaaksi eli vuosittain helmi-maaliskuussa. Tällöin hakevat myös 2. luokalle lähtevät ja erityistä tukea tarvitsevat oppilaat. Näiden hakemuksien perusteella muodostetaan ryhmät niille alakouluille, joihin tulee vähintään 8 sitovaa hakemusta. Huoltajille ilmoitetaan viranhaltijapäätöksellä hakemuksen hyväksyminen ja paikan saaminen. Tämän jälkeen huoltajat ottavat lopullisesti paikan vastaan täyttämällä ja palauttamalla vahvistuksen.

Iltapäivätoimintaan voi myös hakea lukuvuoden aikana ja toimintaan pääsee mukaan, mikäli ryhmiin mahtuu.

Toimintamaksut 

Iltapäivätoiminta on huoltajille maksullista. Maksut on porrastettu seuraavasti:

  • Koko kuukauden maksu on 70 euroa/ kuukausi (1.8.2016 alkaen ).
  • 12 päivää tai alle toimintaa tarvitsevien maksu on 45 euroa kuukaudessa (1.8.2016 alkaen)
  • Kesäkuun maksu on 12 euroa, riippumatta päivien määrästä

Toiminnan tarpeen huoltajat ilmoittavat hakemuksessa. Toimintamaksu sisältää välipalan, ohjattua toimintaa ja leikkiä sekä tapaturmavakuutuksen.

 

Harrastamisen Suomen malli

Harrastamisen Suomen mallin tavoitteena on mahdollistaa jokaiselle lapselle ja nuorelle mieluisa ja maksuton harrastus koulupäivän yhteydessä.  Harrastustarjonta valitaan lasten ja nuorten toiveiden mukaan.

test