Hakeminen

Suunnistuslukion oppilaaksi haetaan seuraavan kerran valtakunnallisen yhteishaun aikataulussa. Suunnistuslukioon haluava hakee normaalisti yhteishaussa Hankasalmen lukioon (suunnistuslinjalle) ja lähettää sen lisäksi alta löytyvän suunnistuslinjan hakemuksen liitteineen.

Urheilulukioihin liittyvät Opinpolun lisäkysymykset, lajiliittopisteet tai fyysiset testit eivät koske Hankasalmen suunnistuslukiota. Yhteishaku suunnistuslinjalle + suunnistuslukion oma hakemus liitteineen valmentajalle!

Suunnistuslinjalle on yhteishaussa kymmenen oppilaan kiintiö, johon tarvittaessa valitaan urheilu- ja koulumenestyksen perusteella.

Muulloinkin voi toki koulun oppilaaksi hakeutua. Rohkeasti vain yhteys valmentajaan, opinto-ohjaajaan tai rehtoriin! Lomakkeita saa valmentajalta ja tästä nettisivultamme:

Hakemus 2024 Hankasalmen suunnistuslukioon.

Suunnistuslukion Infolehti 24

Tervetuloa tutustumaan! Kysy rohkeasti lisää valmentajalta tai nykyisiltä opiskelijoilta!

Kenen kannattaa lähteä suunnistuslukioon?

Suunnistuslukio on hyvä vaihtoehto silloin, kun nuori kokee, että on aika kohentaa harjoitusolosuhteita ja löytää uutta harjoitteluseuraa, valmennusta, kilpakumppaneita ja laajentaa omaa maastopankkia. Suunnistajien oppilasasuntola tarjoaa mukavan ja tiiviin suunnistajayhteisön niin arkeen, harjoituksiin kuin koulunkäyntiin. Oppilasasuntolan välittömästä läheisyydestä löytyvät niin koulu kuin sisä- ja ulkoliikuntapaikat, joten arjessa aika ei kulu siirtymisiin. Suunnistuslukion ympäristöstä löytyy monipuolisesti erilaisia ja laadukkaita suunnistusmaastoja. Tarjolla on niin nopeita kankaita, suppamaastoja, raskaita korpimaastoja kuin vaativia kalliorinteitä, jotka mahdollistavat suunnistajana kehittymisen tavoitteidesi mukaisesti.

Suunnistuslukiossa opiskelu onnistuu urheilun ohessa ja 80 oppilaan lukio takaa hyvät valinnanmahdollisuudet eri oppiaineissa. 
Hankasalmen lukio on jo yli kolmenkymmenen vuoden ajan tarjonnut täysipainoiset mahdollisuudet yhdistää lukio-opiskelu ja motivoitunut suunnistusharjoittelu.

Oppilaaksi valittavalta edellytetään hyvää koulumenestystä, harjoittelu- ja kehittymishalua sekä reipasta asennetta.
Suunnistusmenestys ei ole ehdoton edellytys, mutta tavoitteellisuus ja harjoitusmotivaatio ovat ehdottoman hyviä ominaisuuksia, jotka auttavat viihtymään urheilullisessa ilmapiirissä.
Uudelta suunnistuslukiolaisilta edellytetään suunnistuskokemusta eli kilpailu-, leiri- ja harjoituskokemusta usean vuoden ajalta.
Suunnistuksen perustaidot on ehdottomasti oltava jo hallussa, kun muutto Hankasalmen lukioon on ajankohtainen.

Myöskin toisen ja kolmannen vuoden opiskelijat ovat tervetulleita vaihtoon! On siis mahdollista ryhtyä vaihto-oppilaaksi ja viettää Hankasalmella vaihtovuosi opiskellen ja urheillen.